Bedankt allemaal!

 

Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor een geweldige avondvierdaagse van 2019. Elk jaar is het weer een avontuur, voor zowel alle wandelaars en vrijwilligers als voor de stagiaires. Natuurlijk loopt het nooit helemaal op rolletjes en hebben wij tijdens en na de avondvierdaagse nog het een en ander moeten regelen. Het is uiteindelijk allemaal weer gelukt.

 

De voorbereidingen van de 66ste editie gingen niet helemaal vlekkeloos, het lijkt elk jaar moeilijker te worden om dingen geregeld te krijgen. Uiteindelijk hebben we op het laatste moment (de donderdag!) nog een sponsor kunnen vinden voor materiaal. Zonder dit materiaal had de avondvierdaagse op donderdag niet door kunnen gaan!

 

Donderdagavond kregen we te maken met een vervelende situatie. Naar aanleiding van een incident waren er hulpdiensten aanwezig op de omleidingsroute, hierdoor ontstond een blokkade. Onze verkeersregelaars konden niets anders doen dan de verkeersdeelnemers terug sturen. Vervelend voor ons en de verkeersdeelnemers, maar uiteraard zijn dit soort situaties overmacht.

 

De organisatie heeft dit jaar veel last gehad van verkeersdeelnemers die de verkeersregels en ingestelde afsluitingen negeerden. Om een voorbeeld te noemen, De Onnadwarsstraat is eenrichtingsverkeer. Echter hadden veel verkeersdeelnemers zo hun eigen gedachten hierover, en reden ze tegen het verkeer in door de Molenstraat om via het gangetje van de Coop hun weg te vervolgen.
In de Molenstraat hebben wij de rust-/drinkgelegenheid van de muziekkorpsen bij De Beitel. Als er dan van twee kanten verkeer komt aanzetten en er staat een korps opgesteld, dan word het een puinhoop. Het is een smal straatje, daar kunnen twee auto’s elkaar echt niet makkelijk passeren.

 

Schaapgedrag, dat blijf je houden. Daar kun je niets aan doen. Als één groep verkeerd begint te lopen dan volgt de rest vaak ook. Een aantal keer is er verkeerd gelopen waardoor enkele verkeersregelaarsposten of in de knel kwamen of helemaal geen wandelaars kregen. Ook zijn er wandelaars die aan de verkeerde kant van de weg of zelfs op de weg lopen. Blijf alert en houd je aan de aangegeven route.

 

Met betrekking tot de in te richten drinkposten voor scholen/groepen, blijf alstublieft alert op de situatie waar u een drinkpost plaatst. Het komt nog geregeld voor dat de drinkposten op een onveilige locatie worden ingericht, bijvoorbeeld op de ingestelde omleidingsroute of op een doorgaande weg.

 

Dan hebben we nog de mededeling dat Anita het bestuur gaat verlaten. Anita beheerde het secretariaat. Evelien neemt deze taak over. Anita blijft nog even in beeld het komende jaar voor ondersteuning. Onze voorzitter Albert Gaal heeft dit jaar te veel gedaan en dat zit zijn gezondheid in de weg. Albert heeft immers een orgaandonatie gedaan en is daarom ook nog lang niet 100% fit. Hopelijk kan hij aanblijven als voorzitter.

 

Tot slot, nogmaals iedereen bedankt voor weer een geweldige avondvierdaagseweek en graag tot volgend jaar!

 

Het bestuur.

 

2019 – 4216 wandelaars.

 

p.s. Binnenkort nog plaatsing van foto’s die door ons zijn gemaakt.

 

 

Avondvierdaagse Steenwijk

Print Friendly, PDF & Email